Regina Raskin esikoisromaani oli minusta pirteä kirja. Rask kirjoittaa perheistä mukavan ironisella otteella eikä kaunistele maailmaa kitschiksi.

Paikka auringossa on Raskin neljäs romaani. Toimittajataustainen Rask kirjoittaa tällä kertaa naispuolisesta tv-toimittajasta, jonka elämää alkaa uuden nuoren naisjuontajan korvattua vanhan uutisankkuri Hirven kaivertaa hirvittävä kateus. Samaan aikaan vielä pitkäaikainen miesystävä on Unkarissa naapurinsa struudeleilla syötettävänä. Töissä riittää kiistoja esimiesten kanssa ja ikäviä työtehtäviä.

Päähenkilö Vapun maailma muuttuu romaanin edetessä. Käsitys itsestä ja omasta elämästä selvenee, ehkä jollakin tavalla oma arvokin alkaa palautua kun hän työstää kateuttaan sähköposteissaan ja ystäviensä kanssa. Klassisen tarinan viisaan vanhuksen roolia palvelee avantoystävätär Irja.

Kirja on kiva kuvaus tv-toimituksen työstä, työelämän turhautumisesta, ihmissuhteiden monimutkaisuudesta ja siitä, miten elämä on outo ja vaarallinen paikka, mutta silti ihan siedettävä. Ehkä tästä selvitään itse kukin hengissä, vaikka avantokausikin kohta loppuu. Suosittelen! Kirja ei ole puhdasta viihdettä, mutta sitä lukiessa jää kuitenkin päällimmäiseksi hyvä mieli.

Arvostelijana: Kaarina