Kahden.jpg


Kahden ja yhden yön tarinoita on Riku Korhosen esikoisteos. Romaani voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon 2003.

Romaani koostuu useasta pienestä tarinasta, jotka kertovat lähiöelämästä. Jokainen tarina limittyy toisiinsa jollain tavalla, jonkun yhteisen tekijän kautta. Teemana lähiöelämä on mielenkiintoinen, epätavallinen. Kirja onkin kiinnostavaa luettavaa, koska se kertoo taviksista, kuin jokaisesta meistä.

Kirja tarvitsee muutaman lukukerran, jotta siitä saa selkoa. Se on hieman sekava ja irtonainen koostuessaan pienistä tarinoista. Jokainen tarina on myös kirjoitettu minä-muodossa ja kestääkin aina jonkun aikaa, että saa kiinni, mistä on kyse ja ennen kaikkea kuka on kyseessä. Vaikka kirjaa lukiessa meinasi välillä vaipua epätoivoon juuri sen sekavuuden takia, on se toisaalta hieno idea kirjailijalta ja Riku Korhonen on myös saanut idean toimimaan. Välillä tuntui, että koko systeemi meinasi hajota käsiin, mutta se punainen lanka löytyi taas.

En ihmettele yhtään, että kirja on tämän vuoden pääsykoekirjana Helsingin yliopistossa kotimaisen kirjallisuuden tiedekuntaan..

Arvostelijana: Minä olen.